2015. március 31., kedd

Lee Child: Bosszúvágy

"Jack Reacher magányos farkas. Amióta elhagyta a hadsereget, egyedül jár ja az országot, amíg egyik nap hirdetést nem lát az újságban: Reacher hívja fel Rick Shoemakert. A hadsereg visszavárja A külügyminisztérium és a CIA az ő segítségére számít.
Egy ismeretlen merénylő ugyanis rálőtt a francia elnökre. Párizsban. Amerikai golyóval. A célpont és az orvlövész közötti távolság pedig olyan nagy, hogy a feladatra alig egy maroknyi ember lehet képes. Az egyikük John Kott, aki épp most szabadult tizenöt évnyi börtön után. És ezt a büntetést egyetlen embernek köszönhette Jack Reachernek.
Miközben a lehetséges merénylő a G8-as találkozóra tart, hogy beteljesítse küldetését, Reacher a nyomába ered. Üldözőt és üldözöttjét egyetlen dolog hajtja: a bosszúvágy."


Nagyon jó volt, izgalmas és fordulatos, az utolsó oldalakra is tartogatott némi csavart a szerző, nem csalódtam a legújabb Jack Reacher-könyvben sem :)

Néhány kedvenc idézet:

"Fegyveres embernek soha nem szabad okot adni arra, hogy megijedjen tőled."

"– Volt rólam eligazítás?
– O'Day tábornok azt mondta magáról, hogy olyan, mint Sherlock Holmes hajléktalan kiadásban."


A könyv dizájnja újabb arcfelvarráson esett át, nagyon nem tetszik :( Puhafedeles, full piros a gerince, a szerző szép nagy betűtípussal van írva, a cím meg tök miniatűrrel :( A két előző verzió legalább kinéz valahogy a polcon egymás mellett, ez még alacsonyabb is, no meg nem is néz ki túl tartósnak... Nem vagyok elégedett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése