2015. március 23., hétfő

J. D. Robb: Halálos híresség

"Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne."

Eve Dallas hadnagy pánikba esik - pedig nem is egy bűnügy helyszínén van. Kénytelen részt venni a leghíresebb ügye alapján készült film bemutatóján számos híresség társaságában, olyan színészekkel körülvéve, akik úgy festenek, mint életének állandó szereplői. Már épp feldereng az est vége, amikor a brutális valóság áttör a csillogó felszínen.

Gyilkosság történik.

Az Eve társát, Peabodyt játszó ellenszenves színésznőt a medencében találják. Eve sietve kifaggatja a vendégeket, de alig talál valakit, akinek lenne indítéka a gyilkosságra. A helyzetet tovább bonyolítja egy magánnyomozó meggyilkolása, egy eltűnt hangfelvétel és egy nagyon drága film. Eve-nek nagyon össze kell szednie magát, hogy tiszta maradjon a feje és megállítsa a hidegvérű gyilkost.

Hosszabb kihagyás után a jó öreg könyvtár segítségével elkezdtem lemorzsolni a lemaradásomat, már ami az Eve Dallas-sorozatot illeti. Nem csalódtam ebben a regényben sem, most is remekül szórakoztam, az izgalmas cselekményt finom humorral fűszerezi az írónő, továbbra is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Végül egy kedvenc idézet, én is szeretek mindenre felkészülni, ha elindulok valahová ;)

"Az aznapi táskája, állapította meg Eve, és a súlya alapján az áldozat szerette a fél életét magával cipelni. Leakasztotta és az ágyra borította a tartalmát.
– Jézusom, minek kellett neki ennyi holmi? És még ehhez mindaz ami a tegnap esti táskájában volt.
– Vannak, akik szeretnek mindenre felkészülni.
– Éhezésre, járványra és őrlények támadására?
– Bármelyik bármikor megtörténhet.
– Tehát a megrakott táska a paranoia jele. Jó tudni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése