2011. október 4., kedd

Robert Ludlum: Sarkvidéki küldetés

"A kanadai sarkvidék egy lakatlan szigetén egy tudományos expedíció tagjai egy bombázó roncsaira bukkannak. A világ szemében a fél évszázados repülőgép csupán hidegháborús ereklye. Alig néhányan tudják, hogy még mindig fenyegetést jelent az emberiségre - a repülő ugyanis a szovjet légierő biológiaifegyver-hordozója, fedélzetén két tonna bevetésre váró antraxszal. Az Egyesült Államok elnökének közvetlen felügyelete alá tartozó elit ügynökség, a COVERT-ONE megbízásából Jon Smith ezredes, Randi Russell CIA-ügynök és a csinos, de kegyetlen fegyverszakértő, Valentina Metrace professzor elindul, hogy biztosítsa a helyszínt. A szigeten azonban áruló lapul, így Smithnek és csapatának nemcsak vele kell szembenézni, hanem a kegyetlen sarkvidéki időjárással is. Lassan rájönnek, hogy valami mást is rejt az ősrégi bombázó: egy olyan titkot, amely sokkal nagyobb pusztításra képes, mint az antrax, és amely nemcsak az egész világtörténelmet írhatja át, de a harmadik világháború kitörését is okozhatja."

Ez is nagyon jó volt, külön érdekessége volt, ahogyan leírta a sarkvidéki körülményeket. Nagyon tetszett Valentina professzor karaktere, megfelelő partner Jonnak.

Néhány idézet, ami tetszett:

"Az "Ez elképzelhetetlen!" mondat rengeteg meglepő helyzetben vált híres utolsó szavakká."

"A jegesmedve viszonylag fiatal, háromszázhatvan kiló színtiszta izom volt, és örökös éhség rejtőzött a fényes, fehér bundája alatt."

Ezzel sajnos az összes Covert-One regényt elolvastam, viszont a jó hír, hogy a következő, The Ares Decision épp ma jelenik meg, úgyhogy remélem, előbb-utóbb magyarul is kapható lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése