2011. október 6., csütörtök

Barbara Taylor Bradford: Szabályszegők

"Fiatal lány érkezik New Yorkba, magas, karcsú, gyönyörű és ambíciózus. Szörnyű támadás érte, menekül, de nem adja fel. Hogy eltűnjön azok elől, akik üldözik, álnevet is választ: mostantól egyszerűen M. lesz. Modell akar lenni, ügynökségeknél kilincsel, fényképészeket próbál becserkészni és végül rámosolyog a szerencse. Felkelti a híres francia divattervező figyelmét, aki világsztárt csinál belőle. És M. magánélete is révbe ér, egy barátja partiján megismerkedik Laurence Vaughannal, a filmsztárral, akiért gyerekkora óta rajong, azóta, hogy a Hamlet címszerepében a színpadon látta. Két gyönyörű, híres ember, akik gyorsan elhatározzák, hogy összekötik az életüket de M. kénytelen bevallani, mi az igazi neve, kikből áll a családja. Ők lesznek a leghíresebb pár a világon, akiket csak úgy üldöznek az újságírók, felfogadnak hát két testőrt, és jó hasznukat is veszik. Balesetek járnak a nyomukban. De tényleg csak balesetek? Sok szereplő, sok szerelem, sok titok igazi Barbara Taylor Bradford regényt tart a kezében a kedves olvasó."

Amikor a könyv megjelent, már könyvtári tag voltam, így a fülszöveget olvasva nem rohantam azonnal a boltba, mondván, majd kikölcsönzöm. És lőn, pár hete megtörtént. Olvasom, olvasom, kissé idegesített, hogy a főhős igazi nevét mindenki tudta, csak az olvasó nem, majd a könyv kétharmadánál kiderült, hogy ez az Emma Harte-sorozat legújabb, hetedik tagja. Ha ezt tudom, azonnal rávetem magam...

Lényeg, hogy nagyon tetszett :-) Bizonyos messzire visszanyúló szálakat varrt el az írónő, és persze újakat szőtt bele, hogy megint epedve várjuk a következő kötetet.

Legközelebb már gyanakodni fogok, hogy ha egy új Bradford-könyv gerincén ugyanaz a virágcsokor jelenik meg, mint eddig hét alkalommal, akkor valószínűleg újabb Harte-regényről van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése