2016. július 16., szombat

Vavyan Fable: Tündérlovaglás

"Ella Belloq "példátlanul izgalmas kalandtúrán, élménykiránduláson" (by média) vesz részt iskolatársaival az Albatrosz-félszigeten. A túra kimondottan nem jó értelemben válik izgalmassá. Denisa Wry a Shrek csúfnévre keresztelt rendőrfőnököt faggatja Ella hollétéről, emiatt erősen tart féltett kincse - maradék türelme - elvesztésétől. Nem növeli komfortérzetét az urna sem, amelyet egy játékbabákkal telezsúfolt, különös házból vitt haza.
Martin Wry a folyamatos nőrohamoktól csömörlötten használt óvszereket kukáz ki szerény hajlékából. Újrahasznosítással kapcsolatos, erősen környezetbarát álmodozásából felébreszti a hideg gyanú: Egylövetű Izéke becenevű új ágymelegítője nem akar lelépni az "egyéjszaka" múltával. Sajnálatos módon a hölgyszemély nem csupán a férjhez menési láztól idült: már régen elhagyta a normálisnak nevezhető elmeövezetet, és még egyre gyorsul.

Daniel Belloq eszmezombi szektát üldözve kiváltképp kínos titkukra bukkan egy monostorban. Denisával versenyt rohan ellenük Elláért, nehezítésképpen az amúgy is kusza nyomokat a szemben álló erők tovább gubancolják. A hajsza csitultával marad egy súlyos kérdés: van-e, lehet-e esélye Ellának ép felnőtté érni valaha?"


Eve Dallasék után másfajta rendőrök és kommandósok kalandjairól szól a Halkirálynő-sorozat legújabb kötete. Nem csalódtam ebben a könyvben sem, továbbra is nagyon szeretem Fable stílusát, egyedi nyelvezetét, cselekményszövését, finom humorát.
Egyébként tudtátok, hogy a Vavyan Fable álnév a Bánfalvy Éva anagrammája? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése