2011. augusztus 20., szombat

Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

A könyvet névnapomra kaptam fél éve, és bár nagyon örültem neki, de valahogy eddig észrevétlenül megbújt a polcomon. Lehet, hogy azért, mert immunis vagyok az ilyen vékonyka könyvekre, amelyek a fél fogamra sem elegek? :-)
Lényeg az, hogy most végre elolvastam, jó volt. Kiderült belőle néhány érdekes háttérinformáció, úgyhogy újraolvasom az Eclipse megfelelő részét, hogy teljes legyen a kép.

"Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtt életére... az életre, amikor még nem volt vámpír.

Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent: figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napkelte előtt, vagy meghalsz. Amit nem tud: halhatatlan életéből már nem sok van hátra.

Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében. Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegonak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. De ha minden, amit a vámpíroktól tudsz, hazugságon lapul, hogyan derítheted ki az igazságot?"

 
"Bree Tanner egy tinédzseréveiben járó "újszülött" vámpírlány. A Napfogyatkozásban mindössze 10 oldalon szerepel, most 192 oldalon át követhetjük a történetét, mely új megvilágításba helyez eseményeket, szereplőket, érzelmi motivációkat.
A könyv az újszülött vámpírok szemén át mutatja be a világot. Bemutatja az Eclipse utolsó napjait, és sok olyasmi megtudható, amit Bella sosem tudott. "

Az írónő így vall a regényről:

"A könyv megjelenése számomra is meglepetés, mert nem terveztem, hogy ez a történet önállóan is életre keljen. A sztorit nagyon régen írtam, jóval a Twilight megjelenése előtt, amikor az Eclipse-t szerkesztgettem. Tele volt a fejem ötletekkel, újszülött vámpírokkal, az ő szemükkel láttam az eseményeket, és persze egyik dolog vezetett a másikhoz. Bree szemszögéből kezdtem leírni a történéseket, az utolsó napokat, a vámpírrá születést."

Stephenie Meyer

5 megjegyzés:

  1. Szia Tündérke,nézz ide be, ezt nem akartad kiolvasni angolul:-)
    http://www.libri.hu/konyv/a-szel-neve.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon izgalmasnak tűnik a fülszöveg alapján :-)

    VálaszTörlés
  3. Hát, nem egy szokványos felépítésű könyv és a sztori is eredeti. Én már alig várom a folytatást,ami már megjelent angolul.

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Meg tudod mondani, hogy hol lehet ilyen könyvet venni? Vagy hogy hol vettétek? Vácon meg lehet kapni? Bocsi, hogy ezt tőled kérdezem, de imádom a sorozatot, és ezt is meg akarom venni, csak nem tudom, hogy hol vegyem. Bocsi, hogy így rád támadtam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Semmi gond :-)
      Én a bookline.hu-n vettem meg annó, biztos van váci átvevőhelye is a megrendelt könyveknek, de az is lehet, hogy kapható valamelyik váci könyvesboltban.

      Törlés