2012. május 23., szerda

Lee Child: Az ügy

"1997 márciusa. Egy fiatal nőt brutálisan meggyilkolnak Mississippi állam egyik álmos kisvárosában, Carter Crossingban. A tetthelyhez közel egy katonai támaszpont áll. Vajon a gyilkos helybéli, vagy esetleg a bázison szolgáló egyik közlegény? Jack Reacher a katonai rendőrség őrnagyaként azt a megbízatást kapja, hogy inkognitóban utazzon a helyszínre. A helyi rendőrfőnöknő, Elizabeth Deveraux a nyomozás során csak falakba ütközik. Valaki vagy valami akadályozza a munkáját? A hadsereg? Esetleg nem is akarja igazán megtalálni a gyilkost? Reacher a nyomozás érdekében kénytelen összefogni Deveraux-val, miközben kiderül, hogy nem ez az első gyilkossági ügy, ami megoldásra vár és nem is az utolsó. Sokak számára pedig az egyetlen cél az igazság eltitkolása. Az ügy fordulópontot jelenthet Reacher karrierjében: vagy azt teszi, amit elvárnak tőle, vagy egészen új életet kezd a hadsereg kötelékein kívül. A méltán népszerű brit szerzô akinek regényei hamarosan a filmvásznon is megelevenednek - ezúttal sem okoz csalódást népes rajongótáborának."

Egész véletlenül vettem észre, egy hírportál jobboldali reklámsávjában, hogy egy hete megjelent Lee Child legújabb könyve. Gyorsan beszereztem, ma olvastam ki.

Egészen különleges időutazásban volt részem, a fülszövegből ki is derül, hogy akkor játszódik, amikor a főhős még a hadsereg kötelékében szolgált, ráadásul Reacher egyes szám első személyben meséli el a történetet. Nagyon tetszett a könyv, a szerző ezúttal sem okozott csalódást :-)
A kedvenceim továbbra is azok a részek, amikor Jack felméri és elemezgeti a helyzetet, legyen szó támadásról, védekezésről, vagy magáról a nyomozás menetéről.

Ami pedig az említett, folyamatban lévő filmforgatást illeti, a szintén zseniális Csak egy lövést filmesítik meg, főszerepben Tom Cruise-zal. Erről a véleményemet korábban kifejtettem, azóta sem változott :-(

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése