2011. január 31., hétfő

Nora Roberts: Kör-trilógia

A könyvtárnak az az egyik előnye, hogy a trilógiákat összegumizva tartják a polcon, legalábbis ahová mi járunk. Így nem kell a folytatásokra vadásznom, hanem egyhuzamban elolvashatom őket.

A kötetek sorrendje
1. Morrigan keresztje
2. Istenek tánca
3. A Némaság völgye

Szeretem a fantasy-történeteket, Nora Roberts tollából is olvastam már többet (A mágia útjai, A sors útjai, A Három Nővér szigete-trilógia, Bűbájosok). Ez is nagyon tetszett, vannak benne sárkányok, varázslók, boszorkányok, vámpírok. Játszódik a régmúltban, a jelenben, és egy másik világban. 

"Összecsapás készülődik a jó és a rossz erői között, több idősíkban kibontakozó háború. Lilith, az alvilág démonja, a vámpírok királynője maga köré gyűjti vazallusait. Morrigan istennő vállalkozik arra, hogy szembeszálljon a sötét erők parancsolójának világok elpusztítására törő terveivel. Vele tart az általa toborzott hattagú csapat, mely különös embereket és lényeket egyesít a magasztos cél érdekében : egy nagy hatalmú varázslót, egy rejtelmes képességekkel megáldott boszorkányt, egy tudós hercegnőt, egy alakját változtató harcost, egy démonvadászt s végül egy különös figurát, aki nem más, mint egy évszázadokkal korábban lelkét vesztett vámpír.
Hoyt Mac Clonaoith, a varázsló, belekiáltja elkeseredését a viharba, és szembeszáll a gonosszal, mely kiszakította testvérét a családjától. Lilith sok ezer éve uralkodik, s az idők során számtalan embert kerített hatalmába örökkévalóságot ígérő csókjaival. Nincs szándékában megállni, míg uralma alá nem hajtja a jelen világot, s el nem ousztítja a jelenkoron túl létező parány világokat.
Hoyt Morrigan istennőtől kapta a hatalmát, az ő segítségével gyűjti össze a kiválasztott harcosokat, akiknek ereje legyőzheti a gonoszt. Hoyt ebben a körben, sok száz évvel később, a jövőben tanulja meg, milyen erős lehet szíve és szelleme.
A szélesen hömpölygő mese elmossa a határvonalat a valóság és a többi világ közöt, miközben összecsapnak azoknak a férfiaknak és nőknek a szenvedélyei, akik vállalták a küzdelmet az emberiség sorsáért.
"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése