2011. január 5., szerda

J. D. Robb: Halálos származás

Sokáig nem derült rá fény, hogy a J. D. Robb álnéven megjelenő, jövőben játszódó krimik is Nora Roberts tollából származnak.

Hiába írunk 2058-at New Yorkban, hiába nagyon fejlett a technológia, az embereket még mindig ugyanazok az ősi ösztönök motiválják, ugyanúgy elveszik egymás életét. A regények főhőse, Eve Dallas, a gyilkossági csoport legkitartóbb nyomozója elől azonban egy gyilkos sem menekülhet...

Idén elsőként egy újabb remek Eve Dallas-regényt olvastam, a sorban a huszonnegyediket, ez is remek volt, jó kis izgalmas krimi :-) Az egész könyvsorozatban nagyon tetszik, ahogyan azt érzékelteti, mennyire ismeri és szereti egymást Eve és férje, Roarke; néha szoktam kuncogni a humoros részeknél; az elénk vázolt jövőképet pedig időnként roppant érdekesnek találom.

"A "dr. Tökéletesként" ismert, jámbor Icove a családjának és a munkájának szentelte az életét. A rendőrségi nyilvántartásban nem szerepelt. Dallas túlságosan is tisztának találja az előéletét. Tudja, valamit rejtegetett, és biztosra veszi, a fia, aki egyben az utódja is, tudja, hogy mit. Majd - akárcsak az apját -, az ifjabb dr. Icove-ot is meggyilkolják... Egy ugyanolyan halálosan pontos szúrással.
Ki lehet az a titokzatos nő, és milyen kapcsolatban áll a jóságos orvosokkal? Eve a férje, Roarke segítségével követi legsötétebb ösztöneit, amelyek egyre inkább az Icove-ok múltja felé terelik. Rádöbben, hogy ezek az emberek mindenáron a tökéletességet akarták megteremteni - a természet törvényeit feszegették, a tudomány határmezsgyéjére tévedtek, embertelenül viselkedtek, és elveszítették a játszmát."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése