2011. augusztus 18., csütörtök

Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

"Sarah sok száz boldog és sikeres esküvőn van túl. Egy pici bökkenő van a dologban: egyiken sem ő mondta ki a boldogító igent. Sarah ugyanis profi esküvőszervező, aki mellesleg nem hisz a szerelemben. Egy óvatlan pillanatban két menyegzőt vállal el egy napra; egy bonyodalmakat ígérő sztáresküvőt és egy családi lagzit. Az esküvőbrigád működésbe lép, de valahogy semmi nem akar összejönni. Az évszázad partijának küszöbén a fodrászlány szakít, a varrónő összeomlik, a fotós kiakad, és mindezek tetejébe még Sarah-t is megkörnyékezi a szerelem..."

Nagyon tetszett ez a könnyed, szórakoztató, szerelemmel teli regény, úgyhogy tervezek mást is olvasni az írónőtől.
Volt benne sok humor is, ezek a kedvenceim:

"- [...] te nagyon hamar olyan leszel, mint az apád, aki egy fasiszta. - Boldogság volt, hogy végre kimondta.
- Hogy merészelsz így beszélni az apámról! [...]
- Sajnálom, hogy megbántottam az érzéseidet, de be kell ismerned, hogy apád vérző szívű liberálisnak láttatja Dzsingisz kánt."

"Sarah-nak sikerült valamiféle mosolyt varázsolni az arcára, mintha az Electrával való találkozás lehetőségét ha nem is a legfőbb vágyának, de legalább nem a legkevésbé kívánatos eseménynek tartaná. Valójában néhány hellyel a feldühödött Godzillával való találkozás mögé sorolta."

"- Rólam közismert, hogy kivasaltam egy szoknyát anélkül, hogy levettem volna, de én talán szélsőséges eset vagyok."

"Lelki szemei előtt felvillant egy rémálomszerű kép arról, hogy csak ő lesz ott, hogy a húga selymes fürtjeit kontyba tűzze a feje tetején. Sokkal könnyebb lenne, ha vesedonornak ajánlkozna."

1 megjegyzés: