2011. augusztus 4., csütörtök

Daniel Silva: A hírvivő

"Gabriel Allon, az izraeli kém, bérgyilkos és restaurátor éppen jól megérdemelt pihenését tölti, amikor újabb megbízatást kap... Londonban meghal egy feltételezett al-Kaida tag, akinél az izraeli titkosszolgálat egy nagyszabású merénylet terveit találja, amelynek célpontja: a Vatikán. Allon vállalja, hogy kiépíti a védelmet, de későn érkezik. A kémek már beszivárogtak, a Vatikánban árulók vannak, korunk legfélelmetesebb terrorista támadása a küszöbön áll. A szálak felgöngyölítése során Allon eljut egészen a merénylet szellemi atyjáig, s ezután kezdetét veszi a hajsza, át a Karib-tengeren, amelyben a CIA, egy gyönyörű nő, egy szaúdi milliárdos műgyűjtő és egy eddig felfedezetlen van Gogh-kép is fontos szerephez jut."

Ez után a könyv után határoztam el, hogy sorrendben fogom olvasni a Gabriel Allon-regényeket, ez egyébként a hatodik a sorban.

Megrázó volt, ahogy leírta a vatikáni merényletet, amely puszta fikció, de akár be is következhet... A végén valaki megint bosszút esküdött, úgyhogy könnyen lehet, hogy lesznek (vagy már vannak is?) a folytatásokban továbbgyűrűző események.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése