2018. február 20., kedd

Dan Brown: Eredet

"Robert ​Langdon, a szimbolika és a vallási ikonológia harvardi professzora a bilbaói Guggenheim Múzeumba érkezik, hogy részt vegyen egy felfedezés bemutatásán, amely „mindörökre megváltoztatja a tudományokat”. Az esemény házigazdája Langdon barátja és egykori tanítványa, Edmond Kirsch, a negyvenéves tech-mágnás, akit káprázatos találmányai és merész előrejelzései az egész világon vitatott figurává tettek. A mai este sem kivétel: azt állítja, hogy egy megdöbbentő áttörést jelent be, amelynek messze ható következményei lesznek.

Ám Langdon és a több száz vendég legnagyobb döbbenetére, az esemény még azelőtt tragikus véget ér, hogy igazán elkezdődhetne. Langdon kétségbeesett menekülésre kényszerül a múzeum igazgatónőjével, Ambra Vidallal. Barcelonába szöknek, és veszélyes kutatásba kezdenek egy jelszó után, amely megnyitja Kirsch titkát.

Langdonnak és Vidalnak meg kell találnia az utat a város labirintusszerű átjáróiban egy olyan ellenséggel szemben, amely minden fordulónál egy lépéssel előttük jár. A nyomot, amelyet követnek, csak rejtélyes szimbólumok és többértelmű modern művek jelölik, de Langdon és Vidal sorra megfejti a nyomravezetőket, és végül szemtől szembe kerülnek egy világrengető igazsággal, amely rejtve maradt – egészen mostanáig."

Nem igazán ragadott meg, túl sok volt a filozofikus eszmefuttatás, és kevesebb a szimbolika.
Az Angyalok és démonokban az tetszett nagyon, hogy miután olvastam, jártam Rómában, és a könyvben szerelő utalásokat a helyszínekre, szobrokra, stb. a saját szememmel is láttam. Az Eredetben olyan kevés volt az ilyen utalás, hogy ha el is jutnék Barcelonába, nem jutna eszembe a könyvben megnézni az odavonatkozó részeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése