2011. április 5., kedd

Fejős Éva

Eper reggelire

A Hotel Bali című nagysikerű regény rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul. Az ott megismert négy barátnő élete immár végérvényesen összefonódott, talányosabb utakon, mint hinnénk. Milyen drámai kihívás elé állítja a sors Szilvit, karrier vagy szerelem a fontosabb Gabi számára, vajon Dóra búcsút int-e Balinak, a földi paradicsomnak az elképzelt boldogság reményében, és legfőképpen, helyrehozható-e a múlt szörnyű tévedése Judit számára, van-e újrakezdés a barátságban és a szerelemben? Fejős Éva immár negyedik sikerkönyvével jelentkezik, és ezúttal a rajongói által legjobbnak tartott Hotel Bali folytatásával, melyben beavatást nyerünk férjek, szeretők és szerelmek történetébe, bocsánatos és helyrehozhatatlan bűnök, valóra váltott és elszalasztott álmok, életreszóló leckék és szerelmek világába.

Ez a második regény, amit Fejős Évától olvastam. Jó volt megtudni, hogyan alakult a négy barátnő sorsa, fordulatokben ez sem szűkölködött, jól szórakoztam rajta.

Csajok

Három nő, egy férfi. Flóra, Móni, Hanna és Márk. Igazi, jó barátok. Csetlenek-botlanak az életben, jól ismerik már az érzelmi hullámvasutat: néha lent vannak, máskor pedig a csúcsra repülnek… ahogy mi mindannyian. Ők a Vénusz-lakók, akiknek története akár párkapcsolati kézikönyvként is olvasható, hiszen majdnem minden ballépés felsoroltatik benne, amelyet elkövethetünk a szerelemben.
Elvégre így vagyunk teljesek: Mars és Vénusz, férfi és nő – még ha vannak is egymással harcaik, még ha nem értik is meg maradéktalanul egymást, azért jól tudják, ha humorral tekintenek saját magukra, akkor csatákat veszíthetnek ugyan, de a háborút megnyerik.


A történet először az interneten jelent meg folytatásos formában, hetente egy-egy rövidebb fejezetet lehetett olvasni. Utána adták ki könyv formájában, tetszik benne, hogy meghagyták a rövid fejezeteket. A szerzőnő eddig olvasott regényei közül ez a kedvencem, számomra ez a leghumorosabb, legszórakoztatóbb. Remélem, lesz folytatása ennek is.

A mexikói

Galántai Zsófi úgy érzi, célba ért. Sikeres a munkájában, és végre összeköltözhet szerelmével. Aztán jön egy furcsa, szégyenteljes, mégis emlékezetes éjszaka egy messziről jött idegennel, és Zsófi jól felépített élete összeomlik. Mindent hátrahagyva elindul a mexikói után, aki titokzatos jeleket hagy neki szerte a világban… Szerelem? Kalandvágy? Zarándoklat? – vajon mi hajtja a magyar lányt egyre egzotikusabb tájak, egyre veszélyesebb kalandok, és önmaga számára is ismeretlen énje felé?

Érdekes volt az alapgondolat, történtek benne meglepő dolgok, nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem lett kedvencem.

1 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok Fejős Éva könyveire, valószínű az egyik következő olvasmányom ezek közül lesz majd.

    VálaszTörlés